ALL BRAND. Emmarcats per la marca.

La marca és un signe. La marca és representació d’un producte. La marca és imatge. Vivim en una cultura de singularitats repetides. Vivim entre símbols. Els símbols són marques. Consumim les marques. Viure és consumir. Les marques es publicitien, influencien de manera directe o indirecte els nostres gustos i pensaments. Vivim en una societat de masses on tot és màrqueting. Les persones, els col·lectius i les ciutats són productes. Els productes es venen, sobretot les excepcions. Les ciutats són reconegudes per les seves excepcions. L’arquitectura és excepció. L’arquitectura és marca.
Prenent com un dels pilars bàsics del nostre treball l’àmbit publicitari i entenent que una marca, amb tot el que hi va implícit, es ven, hem escollit una presentació que simuli un panell d’anuncis. D’aquesta manera, fent una síntesi dels temes tractats i, tenint present un diagrama esquemàtic que els uneix, hem distribuït el que podrien ser maneres de vendre l’arquitectura, la ciutat, els propis arquitectes o la societat.
Tots aquests anuncis publicitaris així com les diferents campanyes de màrqueting que promocionen un producte, un esdeveniment o, fins i tot, una filosofia de vida, preveuen unes característiques internes implícites que influeixen en el subconscient i ens provoquen una reacció de necessitat vers aquest producte o, si més no, d’interès.
Així, entenem el taulell com una disfressa de la realitat, de la mateixa manera que els anuncis que se’ns presenten amaguen una teoria en el rerefons. El diagrama annex, inclou la teorització del treball, els elements que n’han estat claus i el procés conceptual que hem seguit. El panell, en canvi, és la manera de mostrar-lo, com el podem fer atractiu i com pot cridar l’atenció; en definitiva, com el podem vendre.
La idea de realitzar un diagrama senzill, esquemàtic i que defuig de la bellesa que aquest podria tenir, ens mostra la importància de tot allò que s’amaga darrere el concepte de marca. Explicant les mateixes idees però disfressades per imatges amb tipografies grans i vistoses, o utilitzant un diagrama senzill sense floritures, la impressió que un pot obtenir de la presentació realitzada és completament diferent. Els anuncis fan pensar, obliguen a cercar quin concepte s’hi amaga i com s’ha arribat a aquesta representació i per quins motius. La intenció és crear una imatge final directe, entenedora, captiva i comprensible per a tothom. El diagrama, molt més avorrit però, a la vegada més entenedor, descobreix què s’amaga darrere cada un dels anuncis.
Podríem dir que hem intentat vendre el nostre propi treball, entenent que una marca cerca una venta, una crida d’atenció. Fa atractius els conceptes que promou i els presenta de manera entenedora i visual. A través de l’adaptació d’anuncis de marques reconegudes per a tothom, els hem adaptat a allò que ens interessava mostrar, al concepte que, més profundament, ve explicat en el marc teòric.
